Naprostá lahůdka tyhle pivňáčci. Né nadarmo se říká, že to zmizí jako teplé rožky :) A co teprve pivní teplé rožky?!
-SUROVINY:
150-170 g piva 10 g čerstvého droždí lžička cukru 1 a 1/4 lžičky soli 130 g polohrubé mouky 170 g hladké mouky 20 g sádla
POSTUP:
- V pivu rozmícháme cukr, droždí a trošku mouky a tento kvásek necháme v teple místnosti asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, včetně sádla – to rozpuštěné, ale vychladlé – a uhněteme těsto v mixéru, pak necháme vykynout asi 70 minut.
- Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi 10 minut je necháme odpočinout, pak rozválíme na tříuhelník a ten srolujeme do rohlíku. Hotový rohlík ještě spracujeme tak, aby byl zahnutý.
- Stočený ho dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií, až zdvojásobí objem (30min).
- Po vykynutí potřeme vejcem, sypneme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10-13 min).
Ať chutná!
M.
PS: pomůcka pro stáčení:
Comments