Pan mrkváček je pánem mezi dortíkama. Šťavnatej korpus, docela zdravej krém a ta chuť! Odpadnete! :)
SUROVINY
120 g vlašských nebo pekanových ořechů (nasekaných nahrubo)
330g najemno nastrouhané mrkvičky
250 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1,5 lžičky kypřícího prášku
0,5 lžičky soli
1 – 2 lžičky skořice (podle chuti)
4 velká vejce (200 g)
310 g cukru krupice
240 ml rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
1 lžíce vanilkového extraktu (přírodní)
brusinky - nemusíte, ne každý je má rád :)
KRÉM:
250g jemný tvaroh ve vaničce
250g čerstvý sýr (Česká chuť)
125g maslo
šťáva z biocitrónu
moučkový cukr
POSTUP
- V jedné míse smíchej mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici a dej stranou.
- Vejce šlehej asi 1 minutu v robotu, poté asi natřikrát zašlehej cukr a vyšlehej do pěny. Vejce s cukrem musí být našlehaná tak, že nestékají z vařečky a barva bude hodně světlá.
- Poté pomalu přilévej máslo a vanilku, pak mouku zapracuj stěrkou nebo vařečkou. - Nakonec přidej ořechy a mrkev a ručně promíchej. - Takto hotové těsto nalij do formy a dej péct do vyhřáté trouby na 40 minut- ověřte si to špejlí (zapichněte špejli do středu a když ji vytáhnete suchou, máte hotovo).
- Nejlepší je nechat odpočinout do druhého dne a poté zdobit krémem.
Ať chutná! M.
Comments